nettfart

Test din hastighet

Følg linken for å teste din hastighet: Nettfart.no

3net garanterer lovet hastighet inn til første punkt i boligen, som er selve fiberboksen. Internt utstyr kan gi en annen opplevelse. Faktorer som riktig plassering og bruk av trådløst nettverk, antall samtidige brukere, samt ditt eget utstyr er med å avgjøre din hastighet på nettet.

Dersom du opplever at hastigheten på din PC er lav kan det være flere årsaker til dette.

  1. Sjekket at Windows eller eventuelt andre operativsystem er oppdatert.  Det er alltid lurt å ha de siste oppdateringene. Ikke-oppdaterte datamaskiner har vist seg å måle feil.
  2. Test hastigheten direkte med kabel, ikke trådløs ruter. En trådløs ruter klarer ikke å levere samme hastighet som en direkte forbindelse.
  3. Når du måler, skru av alt av brannmurprogrammer, evt. andre programmer som bruker internett. Du kan sjekke at disse ikke kjører ved å gå til "oppgavebehandling". For å komme til "oppgavebehandling" gjør slik: CTRL+ALT+DELETE --> oppgavebehandling. Under fanen prosesser ser dere vilke programmer som kjører. Dette gjelder maskiner med Windows.
  4. Sjekk at du har installert de nyeste driverne til nettverkskortet på datamaskinen.
  5. Prøv å mål hastigheten på forskjellige tidspunkter på døgnet.
  6. Hvis det er mulig, prøv gjerne å måle med flere datamaskiner for å sjekke at det ikke er et problem med datamaskinen.
  7. Hvis alle punktene er gjennomgått, og det fortsatt ikke måler riktig, ber vi deg kontakte vår kundeservice.

 

Web levert av CustomPublish AS